iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Drobiowe bitki w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Drobiowe bitki w sosie podane z kiełkami

Drobiowe bitki w sosie

Składniki:

Drobiowe bitki w sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe bitki w sosie
Pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż ,przekroić na cztery i każdy kawałek lekko rozbić.Możemy robić także większe bitki wtedy nie kroimy na 4 tylko zostawiamy . Doprawić solą pieprzem i papryka słodką. Oprószyć mąką i smażyć na patelni na łyżeczce oliwy z łyżeczką masła.doprawić odrobina majeranku. Gdy mięso jest zarumienione podlać je 2 szklankami bulionu. Dusimy pod przykryciem. Po ok 10 min . zaciągamy sos mąką z śmietaną. Zagotowujemy. Podajemy ziemniakami ozdobione kiełkami brokuła.