Sposób przygotowania:
Drobiowe klopsiki z koperkiem
1. Filet z piersi kurczaka razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia mięsa. Do zmielonego mięsa dodaję jajko, bułkę tartą, drobno posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy formuję małe klopsiki.
2. Na rozgrzanej oliwie obsmażam klopsy. Klopsy przekładam do garnka. Wlewam wodę. Duszę około 15 minut. Następnie wlewam śmietanę i duszę jeszcze przez 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
2. Na rozgrzanej oliwie obsmażam klopsy. Klopsy przekładam do garnka. Wlewam wodę. Duszę około 15 minut. Następnie wlewam śmietanę i duszę jeszcze przez 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.