Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Drobiowe klopsiki z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Drobiowe klopsiki z koperkiem- doskonałe na obiad dla całej rodziny. Z kluskami śląskimi i surówką smakują wybornie.

Drobiowe klopsiki z koperkiem

Składniki:

Drobiowe klopsiki z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe klopsiki z koperkiem
1. Filet z piersi kurczaka razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia mięsa. Do zmielonego mięsa dodaję jajko, bułkę tartą, drobno posiekany koperek oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Z masy formuję małe klopsiki.

2. Na rozgrzanej oliwie obsmażam klopsy. Klopsy przekładam do garnka. Wlewam wodę. Duszę około 15 minut. Następnie wlewam śmietanę i duszę jeszcze przez 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.