Sposób przygotowania:
Klopsiki z niespodzianką
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Brzoskwinie obrać ze skórki. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w plasterki, dodać cebulę oprószyć solą oraz pieprzem. Skropić oliwą.
Mięso drobiowe, wieprzowe włożyć do miski, dodać jajko, bułkę tartą wymieszać dokładnie mięso.
Doprawić mięso do smaku solą oraz pieprzem.
Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki. Kawałki brzoskwini obtoczyć mięsem, formować kulki.
Smażyć na gorącym oleju z wszystkich stron. Podać z kaszą gryczaną i pomidorami.
Brzoskwinie obrać ze skórki. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w plasterki, dodać cebulę oprószyć solą oraz pieprzem. Skropić oliwą.
Mięso drobiowe, wieprzowe włożyć do miski, dodać jajko, bułkę tartą wymieszać dokładnie mięso.
Doprawić mięso do smaku solą oraz pieprzem.
Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki. Kawałki brzoskwini obtoczyć mięsem, formować kulki.
Smażyć na gorącym oleju z wszystkich stron. Podać z kaszą gryczaną i pomidorami.