iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Drobiowe klopsiki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne szybkie w zrobieniu drobiowe klopsiki. Pasują do ziemniaków, kaszy czy ryżu. jeżeli zostaną nam od obiadu możemy pokroić je w plasterki i zajadać na kanapce.

Drobiowe klopsiki

Składniki:

Drobiowe klopsiki

 

  • 1 kg piersi z kurczaka

 

 

  • 1 cebula

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe klopsiki
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na masełku.

Mięso mielimy razem z podsmażoną cebulą, dodajemy także masło od smażenia. Wbijamy jajko. Wyciskamy czosnek, solimy i doprawiamy pieprzem. Dobrze wyrabiamy masę mięsną. Moczymy dłonie w zimnej wodzie i formujemy małe klopsiki i smażymy je na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.