gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki drobiowo - wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tak przygotowane klopsiki drobiowo - wieprzowe podaję z ziemniakami i surówką na obiad jako danie główne.

Klopsiki drobiowo - wieprzowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsiki drobiowo - wieprzowe

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki drobiowo - wieprzowe
Z ćwiartek usuwamy kości i skórę. Następnie mięso drobiowe i wieprzowe (łopatkę) mielimy w maszynce do mielenia. Do zmielonego mięsa dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Z masy mięsnej formujemy klopsiki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Klopsiki drobiowo - wieprzowe
Z ćwiartek usuwamy kości i skórę. Następnie mięso drobiowe i wieprzowe (łopatkę) mielimy w maszynce do mielenia.
Klopsiki drobiowo - wieprzowe
Do zmielonego mięsa dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Klopsiki drobiowo - wieprzowe
Z masy mięsnej formujemy klopsiki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.