Sposób przygotowania:
Udka smażone w musztardowo - miodowej glazurze
Mieso umyć, oczyścić z ewentualnych błonek, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać oliwę, na gorącą wrzucić 5 ząbków czosnku oraz ułożyć udka, smażyć na średnim ogniu aż staną się miękkie. Udka przełożyć z patelni do innego naczynia.
W miseczce rozmieszać miód, musztardę oraz przeciśnięte, pozostałe ząbki czosnku. Posolić i popieprzyć do smaku. Mieszankę wlać na patelnie i chwile smażyć. Dodać udka i smażyć na średnim ogniu do momentu, aż płyn z sosu wyparuje a mięso pięknie zrumieni.
Takie mięso doskonale smakuje z frytkami i sałatką.
Na patelni rozgrzać oliwę, na gorącą wrzucić 5 ząbków czosnku oraz ułożyć udka, smażyć na średnim ogniu aż staną się miękkie. Udka przełożyć z patelni do innego naczynia.
W miseczce rozmieszać miód, musztardę oraz przeciśnięte, pozostałe ząbki czosnku. Posolić i popieprzyć do smaku. Mieszankę wlać na patelnie i chwile smażyć. Dodać udka i smażyć na średnim ogniu do momentu, aż płyn z sosu wyparuje a mięso pięknie zrumieni.
Takie mięso doskonale smakuje z frytkami i sałatką.
CORAL
Netka
Zgadzam się, smaki są świetne, mięso smakuje wybornie :)