dusia30

dusia30

Starszy Kucharz
[Przepisów: 52]

Drobiowe paluszki w piwnym cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Paluszki nie muszą być rybne:)

Drobiowe paluszki w piwnym cieście

Składniki:

Drobiowe paluszki w piwnym cieście

 

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki jasnego piwa
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Drobiowe paluszki w piwnym cieście
Białka oddzielić od żółtek.Z mąki,piwa,2 łyżek oleju i żółtek wyrobić gładkie ciasto.Białka ubić na pianę i delikatnie połączyć z ciastem.Pierś z kurczaka pokroić na grubsze paski,obsypać przyprawą do kurczaka.Paski obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym głębokim tłuszczu na rumiano.