gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Drobiowe placuszki z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane placuszki z papryką podaję na obiad z ziemniakami i surówką. Polecam - są po prostu pyszne.

Drobiowe placuszki z papryką

Składniki:

Drobiowe placuszki z papryką

 

  • 1 mniejszy podwójny filet z kurczaka
  • 1/3 papryki czerwonej
  • 1/3 papryki zielonej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • przyprawa un. Kucharek
  • przyprawa do kurczaka
  • tłuszcz do snmażenia

Sposób przygotowania:

Drobiowe placuszki z papryką

ETAP 1:

Drobiowe placuszki z papryką
Pokrojony drobno filet przekładamy do miski.

Filet z kurczaka kroimy w małą kostkę i przekładamy do miski.

ETAP 2:

Drobiowe placuszki z papryką
Pokrojone w kostkę papryki dodajemy do mięsa.

Obie papryki kroimy w drobną kostkę i dodajemy do fileta.

ETAP 3:

Drobiowe placuszki z papryką
Do mięsa i papryk wsypujemy mąkę oraz przyprawy i wbijamy jajka.

Następnie wbijamy jajka i wsypujemy mąkę ziemniaczaną oraz przyprawę do kurczaka i przyprawę uniwersalną do smaku. Wszystko razem mieszamy.

ETAP 4:

Drobiowe placuszki z papryką
Placuszki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Masę nabieramy łyżką i wykładamy na rozgrzany tłuszcz, formując placuszki. Placuszki smażymy na złoty kolor z każdej strony. Gotowe układamy na liściu kapusty pekińskiej.