Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Placuszki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne placuszki drobiowe z majonezem

Placuszki drobiowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki drobiowe

 

  • filet drobiowy z kurczaka-1 podwójny
  • mąka pszenna -2 łyżki
  • jajka -2 szt
  • majonez 2 łyżki czubate
  • sól i pieprz
  • wegeta
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Placuszki drobiowe
Filety drobiowe pokroić w drobną kostkę,oprószyć solą i pieprzem,odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie do mięsa dodać majonez,mąkę,żółtka,wegetę,sól i pieprz,dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno,dodać do masy mięsnej,delikatnie wymieszać. Na dobrze rozgrzany tłuszcz,łyżką kłaść porcje ciasta. Smażyć placuszki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać zaraz po przygotowaniu.
Placuszki drobiowe
Filety drobiowe pokrojone w drobną kosteczkę
Placuszki drobiowe
Do filetów drobiowych dodano poszczególne składniki
Placuszki drobiowe
Białka jaj zostały ubite na sztywną piane i dodane do masy mięsnej
Placuszki drobiowe
Placuszki podczas smażenia na złoty kolor w głębokim tłuszczu