Sposób przygotowania:
Placuszki drobiowo-cukiniowe z duszoną kalarepką
Cukinie umyć i zetrzec razem ze skórka na tarce o grubych oczkach. Lekko posolić, wymieszać i odstawić na sicie aby puściła sok. W tym czasie kalarepki obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzac masło. Wrzucić kalarepkę i smażyć az lekko zmięknie. Dodać koperek, doprawić do smaku. Na koniec dodac śmietankę i dokładnie wymieszać. Cukinię odcisnac z soku. Do mięsa mielonego dodać odcisniętą cukinię, jajko oraz makę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z olejem i nakładać po łyżce masy formując placuszka. Placuszki usmażyc z obu ztron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z duszoną kalarepką, ja dodatkowo dałam mizerię.