iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Drobiowe pulpeciki w sosie jarzynowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Drobiowe pulpeciki w sosie jarzynowym

Drobiowe pulpeciki w sosie jarzynowym

Składniki:

Drobiowe pulpeciki w sosie jarzynowym

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe pulpeciki w sosie jarzynowym
Pierś z kurczaka kroimy w duże kawałki i mielimy w maszynce. Cebulę kroimy w kostkę i także mielimy w maszynce do mięsa. Do bułki tartej dodajemy mleko gdy napęcznieje dodajemy ja do mięsa. Doprawiamy solą ,pieprzem wyciśniętym czosnkiem. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce. Następnie formujemy kulki i smażymy je na maśle z dodatkiem oliwy . Tłuszczu nie dajemy dużo ok 1 łyżeczka oliwy i 1 łyżeczka masła. Gdy kulki są złote na patelni dodajemy suszone warzywa i prażoną cebulkę zalewamy szklanką bulionu i dusimy . dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy solą pieprzem dusimy jeszcze chwilkę . Zaciągamy śmietaną. Podajemy