gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki drobiowe wypełnione jabłkiem, marchewką i cebulą, duszone w sosie ciemnym uniwersalnym. Polecam.

Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą

Składniki:

Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • 1 marchewka,
  • 1 jabłko,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • słodka papryka do smaku,
  • mąka do obtaczania,
  • 335 g sosu ciemnego uniwersalnego,
  • 1 łyżka gorczycy,
  • pęczek natki pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z jabłkiem, marchwią i cebulą
Piersi z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy.

Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką.

Marchew, cebulę i jabłko obieramy, myjemy i kroimy w paseczki.

Na plastry układamy po kilka paseczków warzyw.

Zwijamy w ruloniki.

Obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony.

Do garnuszka wlewamy wodę i gotujemy ( tyle aby pokryło roladki). Układamy roladki.

Następnie wlewamy sos i przyprawiamy.

Dusimy około 20-25 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;)