Sposób przygotowania:
Rosół chiński
Mięso zalać wodą i zagotować. Dodać oczyszczone, obrane i wypłukane warzywa oraz pokrojony imbir. Gotować do miękkośći. Po ugotowaniu przelać przez sito rosól do innego garnka. Mięso z piersi i udek kurczaka pokoić. Pokroić również marchew.
Kiełki soi i pędy bambusa osączyć. Grzyby mun zalać gotującą wodą i pozostawić pod przykryciem około 15 minut, a następnie pokroić w paski. Dodać grzyby do rosołu i gotować około 30 minut. Następnie dodać pokrojone mięso, marchew i kiełki oraz pędy bambusa. Doprawić do smaku sosem sojowym i chilli oraz solą i pieprzem.
Makaron zalać gotującą wodą i pozostawić podd przykryciem na 15 minut. Następnie odlać wodę.
Kiełki soi i pędy bambusa osączyć. Grzyby mun zalać gotującą wodą i pozostawić pod przykryciem około 15 minut, a następnie pokroić w paski. Dodać grzyby do rosołu i gotować około 30 minut. Następnie dodać pokrojone mięso, marchew i kiełki oraz pędy bambusa. Doprawić do smaku sosem sojowym i chilli oraz solą i pieprzem.
Makaron zalać gotującą wodą i pozostawić podd przykryciem na 15 minut. Następnie odlać wodę.
SylaUla
matesko