Sposób przygotowania:
Kotlety mielone na kwaśnej śmietanie z serem
Cebule posiekać drobno, zeszklić na rozgrzanym maśle klarowanym.
Mięso przełożyć do miski, wyrabiać rękoma 20-30 min aż stanie się puszyste. Do mięsa dodać śmietanę oraz usmażoną cebulę, doprawić solą i pieprzem. Ponownie wyrobić.
Ser żółty pokroić w paski.
Dłonią nabierać porcję mięsa, wcisnąć pasek sera żółtego, zlepić brzegi. Każdego kotleta przerzucać z ręki do ręki po 3-4 razy ,obtaczać w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć rumiane kotlety z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Kotlety podawać najlepiej od razu, gdy panierka chrupie a ser w środku jest ciągnący.
Mięso przełożyć do miski, wyrabiać rękoma 20-30 min aż stanie się puszyste. Do mięsa dodać śmietanę oraz usmażoną cebulę, doprawić solą i pieprzem. Ponownie wyrobić.
Ser żółty pokroić w paski.
Dłonią nabierać porcję mięsa, wcisnąć pasek sera żółtego, zlepić brzegi. Każdego kotleta przerzucać z ręki do ręki po 3-4 razy ,obtaczać w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć rumiane kotlety z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Kotlety podawać najlepiej od razu, gdy panierka chrupie a ser w środku jest ciągnący.
SylaUla
Netka
Martyna12
Dziękuję bardzo :)
Martyna12
Polecam serdecznie, są przepyszne :)