Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem
Mięso myjemy, osuszamy, rozcinamy na pół, przyprawiamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Na jednym końcu układamy paseczki czerwonej papryki i zwijamy w roladkę.
Gotową roladkę owijamy starannie plastrami boczku aby na siebie nachodził. Gotowe roladki opiekamy na rozgrzanej patelni.
Przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy w nagrzanym do 210 stopni piekarniku przez około 20-25 minut.
Smacznego.
Gotową roladkę owijamy starannie plastrami boczku aby na siebie nachodził. Gotowe roladki opiekamy na rozgrzanej patelni.
Przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy w nagrzanym do 210 stopni piekarniku przez około 20-25 minut.
Smacznego.
misia5
Konczi
Dziękuje i polecam :)