Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem to dzisiejsza propozycja na obiad. Dla odmiany roladki te zostały upieczone bez dodatku tłuszczu.

Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem

 

  • 1 duży filet z kurczaka
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 6 długich chudych plastrów boczku surowego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem
Mięso myjemy, osuszamy, rozcinamy na pół, przyprawiamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Na jednym końcu układamy paseczki czerwonej papryki i zwijamy w roladkę.

Gotową roladkę owijamy starannie plastrami boczku aby na siebie nachodził. Gotowe roladki opiekamy na rozgrzanej patelni.

Przekładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy w nagrzanym do 210 stopni piekarniku przez około 20-25 minut.

Smacznego. 
Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem
Mięso myjemy, osuszamy przyprawiamy i rozklepujemy
Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem
nakładamy papryczkę i zwijamy w roladki
Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem
roladki otulamy starannie plastrami boczku
Drobiowe roladki z papryką otulone boczkiem
roladki opiekamy na patelni, układamy w naczyniu i pieczemy w piekarniku