Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki z warzywamiETAP 1:
Liście kapusty gotować przez 1 minutę w osolonej wodzie, osączyć. Marchewkę i kalarepkę obrać, razem z papryką i chlebem bez skórki pokroić w drobną kosteczkę. Por oczyścić, umyć, pokroić w krążki. Dodać jajko, starty ser, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
ETAP 2:
Filety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem przez folię. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, posmarować musztardą, ułożyć liście kapusty.
ETAP 3:
Na przygotowane mięso z kapustą wyłożyć nadzienie i zrolować.
ETAP 4:
Następnie obwiązać bawełnianą nicią lub spiąć wykałaczkami, włożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć ostrą papryką i skropić olejem. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec około 40-45 minut