Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki z oliwkami i mozzarellą
Filet oczyścić, opłukać, osuszyć i rozbić na kotlety. Posypać przyprawą do sosu greckiego i marynatą, wtrzeć dokładnie w każdy płat. Odstawić na chwilę.
Na każdym kotlecie układać plaster sera, a na tym wzdłuż ok 6-7 oliwek. Zawijać w roladki. Panierować: najpierw obtoczyć roladkę w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Smażyć na głębokim rozgrzanym oleju z każdej strony.
Na każdym kotlecie układać plaster sera, a na tym wzdłuż ok 6-7 oliwek. Zawijać w roladki. Panierować: najpierw obtoczyć roladkę w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Smażyć na głębokim rozgrzanym oleju z każdej strony.
Magdalena88
Marika-
OktawiaG