OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Drobiowe roladki z oliwkami i mozzarellą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Mnóstwo pyszności :) Propozycja obiadowa, aromatyczna i doskonała w smaku :)roladki z kurczaka z oliwkami i serem.

Drobiowe roladki z oliwkami i mozzarellą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Drobiowe roladki z oliwkami i mozzarellą

 

  • 2x podwójny filet z kurczaka
  • paczka oliwek ( ok.30sztuk)
  • 4 plastry sera
  • przyprawa do sosu sałatkowego greckiego
  • marynata klasyczna do mięsa
  • sól
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z oliwkami i mozzarellą
Filet oczyścić, opłukać, osuszyć i rozbić na kotlety. Posypać przyprawą do sosu greckiego i marynatą, wtrzeć dokładnie w każdy płat. Odstawić na chwilę.

Na każdym kotlecie układać plaster sera, a na tym wzdłuż ok 6-7 oliwek. Zawijać w roladki. Panierować: najpierw obtoczyć roladkę w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej.

Smażyć na głębokim rozgrzanym oleju z każdej strony. 
Drobiowe roladki z oliwkami i mozzarellą
mięso z kurczaka rozbijamy na kotlety i przyprawiamy
Drobiowe roladki z oliwkami i mozzarellą
układamy plaster sera i kilka oliwek na mięsie
Drobiowe roladki z oliwkami i mozzarellą
zawijamy w roladki by je następnie opanierować
Drobiowe roladki z oliwkami i mozzarellą
panierujemy kolejno w mące , jajku i bułce
Drobiowe roladki z oliwkami i mozzarellą
smażymy na głębokim oleju z każdej strony