Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z bakłażanem
Bakłażana pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Posolić i odstawić, aby puściły sok. Osuszyć papierowym ręcznikiem i smażyć z dwóch stron na rumiano. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Potrzebne będą tylko mięsiste części. Filety rozdzielić na mniejsze części i rozbić na cienkie kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Plasterek bakłażana położyć na fileta. Następnie plasterki mozzarelli, a na brzegu kawałki pomidora i łyżeczkę kukurydzy. Zwijać fileta w rulon. W razie potrzeby zabezpieczyć końce wykałaczkami. Oprószyć ruloniki przyprawą do kurczaka. Smażyć na oliwie z oliwek. Przed podaniem wyciągnąć ewentualne wykałaczki. Podawać z ziemniakami. Smacznego!
LIDZIA