Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana cukinią i parmezanem
Papryki myjemy, osuszamy, odcinamy wierzchołki i usuwamy gniazda nasienne. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę i szklimy ją. Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, paprykę zielona oraz cukinię i smażymy przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Zdejmujemy patelnię z ognia. Dodajemy parmezan oraz bułkę tartą. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Napełniamy papryki farszem. Przykrywamy wierzchołkami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Zdejmujemy patelnię z ognia. Dodajemy parmezan oraz bułkę tartą. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Napełniamy papryki farszem. Przykrywamy wierzchołkami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.