gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Drobiowe schabowe w panierce z chipsów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pierwszy raz zrobiłam drobiowe kotlety schabowe w panierce z chipsów i bardzo smakowały całej mojej rodzinie, więc polecam :)

Drobiowe schabowe w panierce z chipsów

Składniki:

Drobiowe schabowe w panierce z chipsów

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • 1-2 jajka
  • 1 paczka dużych chipsów paprykowych
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Drobiowe schabowe w panierce z chipsów

ETAP 1:

Drobiowe schabowe w panierce z chipsów
Chipsy wsypujemy do rozdrabniacza i mielimy.

Chipsy mielimy w rozdrabniaczu na bardzo drobne i wysypujemy na talerz.

ETAP 2:

Drobiowe schabowe w panierce z chipsów
Rozbite tłuczkiem kotlety przyprawiamy z obu stron.

Filet z kurczaka kroimy na części, które następnie rozbijamy na kotlety. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

ETAP 3:

Drobiowe schabowe w panierce z chipsów
Schabowe maczamy w jajku i panierujemy w chipsach.

Następnie plastry mięsa maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w zmielonych chipsach.

ETAP 4:

Drobiowe schabowe w panierce z chipsów
Filety w panierce z chipsów smażymy na złoty kolor.

Schabowe w chipsach smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.