justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pierś z kurczaka w bułce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schabowe w wersji drobiowej czemu nie

Pierś z kurczaka w bułce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w bułce

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w bułce
Jajko rozbijamy z dodatkiem soli i pieprzu. mięso z kurczaka kroimy na kawałki, dobrze jeśli są w miarę cienkie, wtedy nie trzeba ich rozbijać. Każdy kawałek mięsa najpierw panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej. Masło rozpuszczamy na patelni i smażymy na nim kotlety.
Pierś z kurczaka w bułce
najpierw panierujemy mięso w rozkłóconym jajku
Pierś z kurczaka w bułce
po jaku kotlety panierujemy w bułce tartej
Pierś z kurczaka w bułce
smazymy je na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła
Pierś z kurczaka w bułce
z każdej strony powinny się ładnie zarumienić