iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Drobiowo-kapuściana potrawka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobra potrawka z miesa

Drobiowo-kapuściana potrawka

Składniki:

Drobiowo-kapuściana potrawka

 

  • 1 szt pierś z kurczaka duża,
  • 1/4 szt kapusta biała,
  • 1 szt marchewka,
  • 1/2 szt seler,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1 łyżka mąka,
  • 1 łyżka papryka w proszku,
  • przyprawa w płynie,
  • pieprz,
  • Sól,
  • 1 szt kostka rosołowa,
  • 3 łyżki przecier pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Drobiowo-kapuściana potrawka
Filet kroimy w kostkę dość dużą polewamy oliwą dodajemy paprykę czerwoną w proszku ,pieprz sól i mieszamy . Pokrojone mięso smażymy w brytwance .Następnie dodajemy starte na tarce duże oczka marchewkę ,seler i pietruszkę .Podlewamy 2 szklankami bulionu .Dusimy .Dodajemy pokrojoną drobno kapustę i dusimy do miękkości-można jeszcze podlać wodą jak wyparowała . Dodajemy przecier pomidorowy ,pieprz przyprawę w płynie .Doprawiamy do smaku . W 1/2 szklanki wody rozrabiamy łyżkę mąki mieszamy dobrze i wlewamy do potrawki .Gotujemy az potrawka zgęstnieje .Podajemy z ugotowanym ryżem .