madaste

madaste

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Drobiowo-pieczarkowe kotleciki

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Szybkie danie obiadowe oraz wyśmienita zakąska na przyjęcia

Drobiowo-pieczarkowe kotleciki

Składniki:

Drobiowo-pieczarkowe kotleciki

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 20 dag pieczarek
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki startego sera żółtego
  • 4 jajka
  • 1 łyżka majonezu (Hellmans Babuni)
  • sól,pieprz, vegeta

Sposób przygotowania:

Drobiowo-pieczarkowe kotleciki
Piersi z kurczaka drobno kroimy. Pieczarki ścieramy na tarce (średnie oczka) i przesmażamy aż do odparowania wod.y Delikatnie doprawiając solą i pieprzem. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Doprawiamy do smaku. Smażymy kotleciki (placuszki) na oleju na złoty kolor