Sposób przygotowania:
Tortille z warzywami i kurczakiem
Placki tortilli:
Wszystkie składniki dodajemy do miski. Zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i nie lepiące się do rąk. Odstawiamy na 15-20 minut aby odpoczęło. Ciasto dzielimy na 8 równych kawałków. Każdą część wałkujemy na średnicę patelni (20 cm).
Tortille smażymy na rozgrzanej patelni kładąc je pojedynczo na suchym dnie. Smażymy po ok. 30-60 sekund z każdej strony. Upieczone przykrywamy aby nie zrobiły się twarde.
Sos:
Ketchup mieszamy z majonezem, śmietaną i przyprawami.
Warzywa:
Mieszankę warzyw smażymy 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy w paski, przyprawiamy i smażymy. Każdy placek smarujemy sosem, na połowy każdego placka wykładamy warzywa i kurczaka, przekładamy na pół. Gotowe.
Smacznego.
Wszystkie składniki dodajemy do miski. Zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i nie lepiące się do rąk. Odstawiamy na 15-20 minut aby odpoczęło. Ciasto dzielimy na 8 równych kawałków. Każdą część wałkujemy na średnicę patelni (20 cm).
Tortille smażymy na rozgrzanej patelni kładąc je pojedynczo na suchym dnie. Smażymy po ok. 30-60 sekund z każdej strony. Upieczone przykrywamy aby nie zrobiły się twarde.
Sos:
Ketchup mieszamy z majonezem, śmietaną i przyprawami.
Warzywa:
Mieszankę warzyw smażymy 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy w paski, przyprawiamy i smażymy. Każdy placek smarujemy sosem, na połowy każdego placka wykładamy warzywa i kurczaka, przekładamy na pół. Gotowe.
Smacznego.