SUPERPRZEPIS

Drobiowy pasztecik z pomid.suszonymi bez pieczenia

  • 4
  • monikaT83
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 96
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Drobiowy pasztecik z pomid.suszonymi bez pieczenia

Pasztecik możecie spożytkować zaraz po przygotowaniu, lub tak jak ja zawinąć w folię tworząc taki apetyczny walec. Pasztet ładnie się kroi i smaruje.

Składniki:

Drobiowy pasztecik z pomid.suszonymi bez pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Drobiowy pasztecik z pomid.suszonymi bez pieczenia

ETAP 1:

Drobiowy pasztecik z pomid.suszonymi bez pieczenia
do blendera przełożyć mięso i odsączone pomidory zmiksować

Pomidory zalać gorącym rosołem i odłożyć na około godzinę.
Do dzbanka blendera przełożyć mięso z kurczaka ( u mnie obrane mięso ze skrzydełek z kurczaka). Dodać odciśnięte pomidory i zmiksować. W razie konieczności dodać 3-4 łyżki rosołu w którym moczyły się pomidory i ponownie zblendować.

ETAP 2:

Drobiowy pasztecik z pomid.suszonymi bez pieczenia
do masy mięsnej dodać orzechy i dokładnie wymieszać

Doprawić do smaku. Wymieszać. Orzechy drobno posiekać. Dodać miski i ponownie wymieszać.

ETAP 3:

Drobiowy pasztecik z pomid.suszonymi bez pieczenia
mięso rozłożyć na folii i całość zrolować odłożyć do lodówki

Na blat wyłożyć spory płat folii spożywczej. Wyłożyć pasztet i razem z folią zrolować ściśle tworząc wałeczek. Następnie trzymając za oba końce folii, mocno kilkakrotnie poturlać wałek po blacie, aby folia mocno się zacisnęła i zostało wyparte powietrze. Włożyć do lodówki na całą noc.


Smacznego!