kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Drobiowy rosół

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Drobiowy rosół na gorący i delikatny obiad.

Drobiowy rosół

Składniki:

Drobiowy rosół

 

  • 1kg kurczaka
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 100 g selera
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • cukier

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowy rosół
Kurczaka oczyścić, dokładnie umyć. Włóżyć do garnka z wodą. Osolić i przyprawić odrobiną cukru. Gotuj pół godziny. Dodaj umyte, obrane i pokrojone warzywa. Gotuj znów ok. 30 min. Podawaj z makaronem i posyp natką pietruszki.
Smacznego!;-)