Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka nadziana jajkiemEtap 1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę.
Etap 2
Szalotkę pokroić w drobną kostkę, bazylię posiekać. Szalotkę i bazylię dodać do jajka. Dodać też trochę soli i pieprzu, wymieszać.
Etap 3
W każdej piersi z kurczaka zrobić w środku głębokie nacięcie. Do mięsnej kieszonki nałożyć jajeczny farsz. Brzegi rozcięcia spiąć wykałaczkami.
Etap 4
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany olej, z obu stron posypać przyprawą do mięs, polać sosem teriyaki. Mięso z obu stron mocno zrumienić.
Etap 5
Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody, dodać kostkę mięsną.
Etap 6
Mięso dusić na małym ogniu pod przykryciem po ok. 12 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
marietta