Karolka86

Karolka86

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 206]

*Drobiowy zwijaniec*

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Gdy wyczerpią się pomysły na obiad...

*Drobiowy zwijaniec*

Składniki:

*Drobiowy zwijaniec*

 

  • 4 filety z kurczaka (lub 2 podwójne)
  • 4 plastry sera żółtego
  • musztarda Sarepska
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

*Drobiowy zwijaniec*
Filety rozbić na grubość 1-1/2 cm. Z jednej strony oprószyć solą i pieprzem,z drugiej cienko posmarować musztardą. Na stronie posmarowanej musztardą układać po plasterku sera i zawijać kotlet w rulon.Spiąć wykałaczkami,wyłożyć w żaroodpornym naczyniu i piec kilkanaście minut w temp 150'C pod przykryciem. Pod koniec pieczenia odkryć. Doskonale smakują zarówno na ciepło jak i zimno:) Smacznego!