katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Drobna fasolka na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taka biedna fasolka ...

Drobna fasolka na rosole

Składniki:

Drobna fasolka na rosole

 

  • fasola (drobna) 3 szklanki
  • cebula 2 szt
  • rosół ok. 2 litry
  • kostka rosołowa 1 szt
  • majeranek
  • koncentrat pomidorowy
  • ketchup
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Drobna fasolka na rosole
Fasolkę płuczemy i zalewamy wodą moczymy 1-2 godz.Odlewamy wodę zalewamy rosołem i gotujemy. Można dodać kostkę rosołową . Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na małej ilości oleju, można lekko zrumienić. Dodajemy do fasoli. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek. Doprawiamy do smaku koncentratem, ketchupem i przyprawami. Można dodać wędlinę.

Tagi:

fasolka