Sposób przygotowania:
drożdżowe ciasteczka
Umyj jajka, wbij je do miseczki i rozbełtaj widelcem. Przesiej do miski mąkę i zrób w niej dołek. Wrzuć do niego pokruszone drożdże. Posyp je łyżką cukru i zalej połową mleka. Zasyp dołek i odstaw miskę w ciepłe miejsce na 15 min. Włóż do rondelka masło i rozpuść je. Następnie do składników w misce dodaj resztę cukru i mleka jaja szczyptę soli i wlej przestudzone masło. Ze wszystkich tych składników zagnieć ciasto. Przykryj je ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce. Kiedy ciasto wyrośnie połóż je na posypanej mąka stolnicy. Odrywaj kawałki ciasta zamieniaj je w wałeczki a następnie formuj z nich np litery alfabetu. Przełóż literki na wyłożoną folią plaszkę i włóż do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 15-20 min.