Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Drożdżowe racuszki z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pomysł na śniadanie dla dorosłych i dla dzieci.

Drożdżowe racuszki z truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drożdżowe racuszki z truskawkami

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe racuszki z truskawkami
Drożdże wkruszamy do miski, dodajemy łyżkę cukru oraz letnie mleko. Odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy jajka, mleko, mąkę, cukier wanilinowy i brązowy cukier. Dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim placuszki układając na nich plasterki truskawek. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Drożdżowe racuszki z truskawkami
Rozczyn drożdżowy łączymy z dwoma jajkami.
Drożdżowe racuszki z truskawkami
Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Drożdżowe racuszki z truskawkami
Placuszki smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Drożdżowe racuszki z truskawkami
Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka