Sposób przygotowania:
Drożdżowe serca z powidłami
Drożdże pokruszyć,wsypać cukier,który spowoduje,że dzrożdże się rozpuszczą.Dolać cieple mleko oraz wsypać ok.1 szklanki mąki.Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na ok.30 minut.Wyrośnięty zaczyn przelać do dużej miski ,dodać pozostałą mąkę,cukier waniliowy,sol,jajka,zaczać wyrabiać ciasto,pod koniec wyrabiania dodać olej.Gdy ciasto będzie spreżyste i nie będzie się kleilo do rąk odstawić je opruszone mąką i przykryte ściereczką do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto zagnieść raz jeszcze i ponownie pozostawić żeby wyrosło.Ponownie zagnieść i kawałki ciasta rozwałkować,wykrawać foremkami serca.Na każdą buleczkę będziemy potrzebować 2 serca,z tego w jednym trzeba wyciąć jeszcze mniejsze serduszko.Jedno całe serce smarować powidłami,pozostawiając suche brzegi.Nałożyć drugie,wycięte w środku,pozostanie środek z marmoladą.Tak przygotowane kawałki ciasta ułożyć na blaszce wyścielonej papierem.i odstawić do wyrośnięcia.Gdy wyrosną każdą bułeczkę smarować rozbełtanym jajkiem,z wierzchu i po bokach,Blaszkę wstawić do rozgrzanego piekarnika(180 stopni C) i piec przez ok. 20 min.Bułeczki są najsmaczniejsze w dniu upieczenia.