Sposób przygotowania:
Drożdżowe świderki z czekoladą
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i cukier. Wlewamy mleko i olej i zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę.
Czekoladę opuszczamy w kąpieli wodnej.
Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt na grubość około 1 cm.Połowę ciasta smarujemy czekoladą i składamy. Następnie kroimy paski na szerokość 2 cm. Paski wkręcamy w spiralki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. To samo robimy z drugą połową ciasta.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15-20 minut.
Smacznego ;)
Czekoladę opuszczamy w kąpieli wodnej.
Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt na grubość około 1 cm.Połowę ciasta smarujemy czekoladą i składamy. Następnie kroimy paski na szerokość 2 cm. Paski wkręcamy w spiralki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. To samo robimy z drugą połową ciasta.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15-20 minut.
Smacznego ;)