Sposób przygotowania:
Drożdżowe z twarogiem
Ciasto: Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, zostawić do wyrośnięcia. Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Dodać do niej roztopioną, przestudzoną palmę, jajko i rozczyn drożdżowy. Wyrobić dokładnie ciasto, zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Masa: Twaróg wymieszać z roztopioną, przestudzoną palmą, cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem.
Jak ciasto podwoi swoją objętość, zbić je, uderzając w nie dłonią. Ciasto rozciągnąć w duży prostokąt, posmarować twarogową masą. Zwinąć w ścisłą roladę, ułożyć na wysmarowaną blachę, gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut (ciasto włożyć do lekko nagrzanego piekarnika). Ciepłe, upieczone ciasto polukrować.
Masa: Twaróg wymieszać z roztopioną, przestudzoną palmą, cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem.
Jak ciasto podwoi swoją objętość, zbić je, uderzając w nie dłonią. Ciasto rozciągnąć w duży prostokąt, posmarować twarogową masą. Zwinąć w ścisłą roladę, ułożyć na wysmarowaną blachę, gęsto ponakłuwać widelcem. Piec w 180 stopniach przez ok. 40-45 minut (ciasto włożyć do lekko nagrzanego piekarnika). Ciepłe, upieczone ciasto polukrować.