Sposób przygotowania:
Drożdżowe dyniowe z miodem i śliwkami
Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i zagniatamy. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
W międzyczasie myjemy śliwki i osuszamy z wody, kroimy na połówki.
Do drugiej miski wkładamy składniki na kruszonkę i zagniatamy.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, układamy połówki śliwek i posypujemy kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut - do suchego patyczka.
Ciasto studzimy i przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
W międzyczasie myjemy śliwki i osuszamy z wody, kroimy na połówki.
Do drugiej miski wkładamy składniki na kruszonkę i zagniatamy.
Wyrośnięte ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, układamy połówki śliwek i posypujemy kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut - do suchego patyczka.
Ciasto studzimy i przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.