Sposób przygotowania:
Drożdżówka z galaretką pomarańczową i kokosemDrożdżowe
Do misy wsypujemy przesianą mąkę i robimy dołek. Wbijamy jaja, rozpuszczamy drożdże w mleku i wlewamy do mąki oraz wsypujemy cukier. Na samym końcu dodajemy miękkie masło. Wyrabiamy jakieś 15 minut.
Formę prostokątną smarujemy masłem i obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Wkładamy nasze wyrobione ciasto, smarujemy je galaretka pomarańczową i zostawiamy je do wyrośnięcia 1.1/2 godziny.
Kruszonka:
Na stolnice silikonową wsypujemy ksylitol kokos i masło.Wyrabiamy rękoma elastyczne ciasto, dopiero wtedy dodajemy mąkę i kruszymy w palcach.
Kiedy ciasto nam wyrośnie posypujemy je kruszonką.
Pieczemy w 170 stopniach jakieś 40 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu możemy polukrować lukrem cytrynowym, smacznego.