Sposób przygotowania:
Drożdżówka z jabłkami
Drożdże rozkruszamy i wrzucamy do dużej miski. Kolejno dodajemy olej, mleko , cukier, szczyptę soli i jajka. Nie mieszamy tylko przykrywamy miskę ściereczką i zostawiamy na noc.
Rano do rozczynu dodajemy mąkę. Dokładnie wszystko mieszamy i przelewamy do formy. Pozostawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na ćwiartki. Układamy na cieście. Składniki kruszonki łączymy ze sobą i posypujemy wierzch drożdżówki.
Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy prze 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Rano do rozczynu dodajemy mąkę. Dokładnie wszystko mieszamy i przelewamy do formy. Pozostawiamy na około 30 minut do wyrośnięcia.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na ćwiartki. Układamy na cieście. Składniki kruszonki łączymy ze sobą i posypujemy wierzch drożdżówki.
Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy prze 60 minut w temperaturze 180 stopni.