Sposób przygotowania:
Drożdżówki z jabłkami i kokosem
Do ciepłego mleka dodać 1 łyżeczkę cukru i pokruszone drożdże. Mieszać, aż drożdże się rozpuszczą. Odstawić je do wyrośnięcia. Mąkę przesypać do miski. Dodać do niej cukier i sól, wymieszać. Palmę roztopić i przestudzić. Do suchych składników dodać palmę, jajko i rozczyn drożdżowy. Wymieszać i zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć w dłoniach w duży prostokąt. Płat ciasta posmarować jabłkami wymieszanymi z wiórkami kokosowymi, zwinąć w ścisłą roladę i kroić w 3 cm grubości plastry. Układać je na natłuszczonej blasze i piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut (aż się ładnie zrumienią). Jeszcze ciepłe drożdżówki polukrować.