Sposób przygotowania:
Drożdżówki z jabłkami
W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże. Dodajemy 1 łyżkę cukru i mąki mieszamy.
Odstawiamy na 10 minut.
Mąkę mieszamy z pozostałymi składnikami i rozczynem i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godz do wyrośnięcia.
Jabłka kroimy w kosteczkę, mieszamy z cukrem i karmelizujemy, chwilę podsmażamy do rozpuszczenia się cukru. Odstawiamy do przestudzenia i dodajemy kisiel i mieszamy.
Z ciasta formujemy kulki, spłaszczamy, wykładamy kilka kostek jabłek i robimy kulki wielkości większej mandarynki. Bułeczki wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką.
Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)
Odstawiamy na 10 minut.
Mąkę mieszamy z pozostałymi składnikami i rozczynem i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godz do wyrośnięcia.
Jabłka kroimy w kosteczkę, mieszamy z cukrem i karmelizujemy, chwilę podsmażamy do rozpuszczenia się cukru. Odstawiamy do przestudzenia i dodajemy kisiel i mieszamy.
Z ciasta formujemy kulki, spłaszczamy, wykładamy kilka kostek jabłek i robimy kulki wielkości większej mandarynki. Bułeczki wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką.
Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)
Marika-
gosiapiotrek23
Prawda, szybko znikają ;)
Magdalena88
gosiapiotrek23
Polecam ;)