Sposób przygotowania:
Drożdżówka z marmoladą
Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy cukier i wlewamy mleko.
Makę przesiewamy i dodajemy do miski.
Zagniatamy ciasto, na koniec wlewamy olej i zagniatamy ponownie ( powinno być luźne).
Jak ciasto będzie gładkie i elastyczne, odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
Po tym czasie wykładamy większą część ciasta na natłuszczoną i wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę.
Na ciasto delikatnie wykładamy marmoladę.
Na koniec wykładamy pozostałą część ciasta.
Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Makę przesiewamy i dodajemy do miski.
Zagniatamy ciasto, na koniec wlewamy olej i zagniatamy ponownie ( powinno być luźne).
Jak ciasto będzie gładkie i elastyczne, odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
Po tym czasie wykładamy większą część ciasta na natłuszczoną i wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę.
Na ciasto delikatnie wykładamy marmoladę.
Na koniec wykładamy pozostałą część ciasta.
Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach.
Smacznego ;)
bajtek
gosiapiotrek23
tak ;)