Sposób przygotowania:
Drożdżówki z budyniem bananowym
Mleko lekko podgrzewamy wlewamy do miski dodajemy pokruszone drożdże wsypujemy 1/2 szklanki cukru , mieszamy i posypujemy mąką . Odstawiamy rozczyn aby wyrósł. Mąkę wsypujemy do miski malaksera ,dodajemy cukier i miękka margarynę miksujemy , wbijamy jajka i wlewamy wyrośnięty rozczyn . Wyrabiamy dalej . Odstawiamy do wyrośnięcia . Kiedy ciasto wyrośnie ubijamy je ręką i odstawiamy dalej do wyrośnięcia. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Z wyrośniętego ciasta odrywamy po kawałku formujemy kółko nakładamy budyń i zamykamy w bułeczkę . Odkładamy na blasze . smarujemy jajkiem i pieczemy ok 25 min. zimne lukrujemy. Lukier robimy mieszając cukier puder z śmietana 30 % .