Sposób przygotowania:
Cukiniowa zupa- krem
1. Cukinie myjemy i osuszamy. Nie obieramy. Jedną kroimy w plasterki, pozostałem w kostkę. Cebulę również. Plasterki cukinii podsmażamy na oleju. Wyjmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłem miejsce.
2. Na patelnię przekładamy pokrojoną w kostkę cukinię z cebulą. Podsmażamy, mieszając. Wlewamy bulion i dusimy 5 minut na małym ogniu.
3. Duszoną cukinie przekładamy do garnka i miksujemy na krem. Następnie zabielamy śmietaną, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, wkładamy do zupy i podgrzewamy. Dodajemy podsmażone plasterki cukinii.
4. Koperek myjemy i osuszamy. Kilka gałązek odkładamy do dekoracji, resztę drobno siekamy i wsypujemy do zupy. Rozlewamy do talerzy, dekorujemy je koperkiem.
Smacznego!
2. Na patelnię przekładamy pokrojoną w kostkę cukinię z cebulą. Podsmażamy, mieszając. Wlewamy bulion i dusimy 5 minut na małym ogniu.
3. Duszoną cukinie przekładamy do garnka i miksujemy na krem. Następnie zabielamy śmietaną, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki, wkładamy do zupy i podgrzewamy. Dodajemy podsmażone plasterki cukinii.
4. Koperek myjemy i osuszamy. Kilka gałązek odkładamy do dekoracji, resztę drobno siekamy i wsypujemy do zupy. Rozlewamy do talerzy, dekorujemy je koperkiem.
Smacznego!