Sposób przygotowania:
Duszona kalarepka
Kalarepki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Moje były duże po obarniu ważyły 900 g.
Na patelni rozgrzać trochę klarowanego masła i wrzucić pokrojoną kalarepkę. Smażyć aż kalarepka lekko sie przyrumieni i zmięknie.
Do smaku doprawić solą i pieprzem. Koperek drobno posiekać. Gdy kalarepka już zmięknie dodać śmietankę oraz posiekany koperek.
Wszystko jeszcze razem dusić aby śmietanka zgęstniała.
Na patelni rozgrzać trochę klarowanego masła i wrzucić pokrojoną kalarepkę. Smażyć aż kalarepka lekko sie przyrumieni i zmięknie.
Do smaku doprawić solą i pieprzem. Koperek drobno posiekać. Gdy kalarepka już zmięknie dodać śmietankę oraz posiekany koperek.
Wszystko jeszcze razem dusić aby śmietanka zgęstniała.