Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Duszona kapusta z estragonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Duszona kapusta z estragonem to potrawa przeznaczona do spożywania zimą i latem.

Duszona kapusta z estragonem

Składniki:

Duszona kapusta z estragonem

 

  • 1 porcja:
  • 20 dag słodkiej kapusty
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • szczypta estragonu
  • 1 mała cebula
  • 5 dag wędzonego mięsa
  • koper
  • sól
  • ocet estragonowy

 

Sposób przygotowania:

Duszona kapusta z estragonem
Kapustę pokroić, cebulę posiekać, razem podsmażyć na gorącym oleju, dodać część posiekanego kopru i estragonu i pokrojone w kostkę mięso, posolić i dusić na małym ogniu w niewielkiej ilości wody. Gdy kapusta jest już prawie miękka, doprawić ją octem estragonowym, koprem i estragonem, wodę odparować, całość podsmażyć.

Tagi:

mięso kapusta