Sposób przygotowania:
Duszona kiełbasa do ziemniaków
Kiełbasę nie obieram ze skóry,chyba że sama odchodzi czy ma folie na sobie.
Kiełbasę kroję na pół a następnie w pół księżyce. Cebulę obieram, kroję na pół a następnie na pół księżyce. Wolę by cebula była nie drobno poszatkowana.
Na patelnię wylewam olej i rozgrzewam na dużym palniku. Wrzucam cebulę i zmniejszam ogień. Dodaję kiełbasę następnie posypuję lekko pieprzem. Kiełbasa z cebulą puści płyn więc od tego momentu duszę. Ok 10 min. Międzyczasie gotuję ziemniaki.
Ziemniaki polewam powstałym sosem z kiełbasą i cebulą.
Kiełbasę kroję na pół a następnie w pół księżyce. Cebulę obieram, kroję na pół a następnie na pół księżyce. Wolę by cebula była nie drobno poszatkowana.
Na patelnię wylewam olej i rozgrzewam na dużym palniku. Wrzucam cebulę i zmniejszam ogień. Dodaję kiełbasę następnie posypuję lekko pieprzem. Kiełbasa z cebulą puści płyn więc od tego momentu duszę. Ok 10 min. Międzyczasie gotuję ziemniaki.
Ziemniaki polewam powstałym sosem z kiełbasą i cebulą.