Sposób przygotowania:
Pieczone udźce z nutą imbiru z dodatkiem ryżu
Udźce dokładnie myjemy i doprawiamy wszystkimi przyprawami, przyprawą do kurczaka, słodką czerwoną papryką, solą czosnkową, imbirem i pieprzem.
Układamy je w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą o cytrynowym smaku. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie mięso pieczemy w 190*C przez 1 godzinę 10 minut.
Do udźców podajemy dodatek ryżu z groszkiem i marchewką. W garnku gotujemy 500 ml wody.
Delikatnie solimy i wsypujemy ryż, mrożony groszek i suszoną marchewkę.
Mieszamy i gotujemy do momentu wyparowania wody.
Układamy je w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą o cytrynowym smaku. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie mięso pieczemy w 190*C przez 1 godzinę 10 minut.
Do udźców podajemy dodatek ryżu z groszkiem i marchewką. W garnku gotujemy 500 ml wody.
Delikatnie solimy i wsypujemy ryż, mrożony groszek i suszoną marchewkę.
Mieszamy i gotujemy do momentu wyparowania wody.
Magdalena88
niezły kąsek