Sposób przygotowania:
Kiełbasa Eli duszona w piwnej młodej kapuście
1.Kiełbasy ponacinać z obu stron. 2.Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. 3.Kapustę umyć i pokroić dość grubo razem z zewnętrzymi liśćmi. 4.W dużym rondlu rozgrzać gęsi smalec,dodać kiełbasę i obsmażyć z jednej strony.Kiełbasy odwrócić na drugą stronę. 5.Do kiełbasy dodać pokrojoną cebulę i smażyć aż się lekko zrumieni. 6.Wyjąć usmażoną kiełbasę. 7.Do usmażonej cebuli dodać pokrojoną surową kapustę i wymieszać. 8.Do kapusty dodać ziele angielskie,liście laurowe,sos sojowy,sól pieprz i piwo. 9.Na kapuście ułożyć obsmażone kiełbasy i dusić do miękkości kapusty. 10.Koperek umyć,osuszyć i posiekać. 11.Do miękkiej kapusty dodać pokrojony koperek i wymieszać. Smacznego!
edytaha
eli_555
pyszne było.