paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Duszona marchew z gałą muszkatołową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetny pomysł jako dodatek do mięsa lub obiadu marchew duszona z wyraźnym smaku gałki.

Duszona marchew z gałą muszkatołową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Duszona marchew z gałą muszkatołową

 

Sposób przygotowania:

Duszona marchew z gałą muszkatołową
Wszystkie marchewki obieramy myjemy pod bieżącą wodą i ścieramy na małych oczkach tarki. Do rondla wlać ok 1/3 szklanki wody dodać marchew i dusić ją na małym ogniu do miękkości. Do miękkiej marchwi dodać masło , śmietanę oraz mąkę, dokładnie wymieszać do smaku dodać gałkę muszkatołową.Chwile zagotować wszystko razem mieszając aby marchewka od spodu się nie przypaliła.
Duszona marchew z gałą muszkatołową
Wszystkie marchewki obieramy myjemy pod bieżącą wodą i ścieramy na małych oczkach tarki
Duszona marchew z gałą muszkatołową
Do rondla wlać ok 1/3 szklanki wody dodać marchew i dusić ją na małym ogniu do miękkości. Do miękkiej marchwi dodać masło , śmietanę oraz mąkę, dokładnie wymieszać do smaku dodać gałkę muszkatołową

Tagi:

marchewka