Sposób przygotowania:
Duszona pierś z kurczaka Eliprzygotowanie mięsa
Pierś kurczaka opłukać wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie mięsa cd
Osuszoną pierś ponacinać pod skosem.
przygotowanie pozostałych składników
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie pozostałych składników cd
czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie pozostałych składników cd
Przygotować przyprawę do kurczaka i do mięs, paprykę słodką i ostrą.
duszenie mięsa
W dużym rondlu rozgrzać olej i obsmażyć piersi z obu stron.
duszenie mięsa cd
Do mięsa dodać cebulę, czosnek i razem chwilę smażyć.
duszenie mięsa cd
Do mięsa dodać przyprawy, papryki, podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Gotowe mięso wyjąć. Sos zmiksować. Smacznego!
gusia1000