Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z cukinią i rzodkiewką w boczkuEtap 1
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki pokroić w ćwierć plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać.
Etap 2
Cebulę z czosnkiem lekko zrumienić na rozgrzanym oleju.
Etap 3
Do tego dodać rzodkiewkę, cukinię, trochę soli i pieprzu. Podsmażać razem 2-3 minuty, co chwilę zamieszać, przestudzić.
Etap 4
W każdej piersi z kurczaka zrobić w środku nacięcie, żeby otrzymać kieszonki.
Etap 5
Do mięsnych kieszonek nałożyć warzywny farsz.
Etap6
Nadziane mięso owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami.
Etap 7
Przyprawę do mięs dokładnie wymieszać z wędzoną papryką, ziołami, kminkiem i kurkumą.
Etap 8
Mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, z obu stron posypać mieszanką przypraw.
Etap 9
Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać pół szklanki wody, dodać kostkę mięsną.
Etap 10
Dusić na małym ogniu pod przykryciem po 10-12 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
LauraLaura
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki